loading

Opel ecoFLEX

 

Vannak vezetők, akik számára a természet a legfontosabb. Ha Ön is közéjük tartozik, az Opel igazi lehetőséget kínál, hogy eszerint járjon el. Fedezze fel a környezetbarát, alacsony kibocsátású gépkocsikat – az Opel ecoFLEX modelleket.
Nem létezik varázsütésre előálló megoldás az üzemanyag-fogyasztás és a légszennyezés problémájára. Minden jármű saját tulajdonságokkal és vevői körrel rendelkezik. Ezért az Opel holisztikus megközelítést alkalmaz az ecoFLEX sorozatnál.
Az optimalizált motorteljesítmény a csökkentett üresjárati sebességgel, a módosított áttételek, az alacsony gördülési ellenállású abroncsok, az aerodinamikus vonalvezetés és a megnövelt differenciálmű áttétel mind hozzájárulnak a megoldáshoz. Kombinálásuk és az egyes modellekhez való finomításuk révén az Opel mélyreható megközelítést ad.

Corsa ecoFLEX:

Eddig is gazdaságos volt – de most még inkább az. A kibocsátás csökkentése érdekében az Opel mérnökei a Corsa ecoFLEX számára új álláspontot alakítottak ki. Az 1,3 CDTI motor teljesítményét 55 kW (75 le) értékre optimalizálták és ehhez hosszabb differenciálmű áttétel járult. Majd az aerodinamikára fordították figyelmüket. A karosszériát 20 mm-el alacsonyabbr/a engedték, és alacsony gördülési ellenállású abr/oncs került a csomagba. Így a Corsa jó teljesítménye mellett megmaradt a vezetés kellemes élménye is, emellett a fogyasztás is és a kibocsátás is csökkent, 105 illetve 109 g/km értékre. Az Opel Corsa ecoFLEX a 3-ajtós Essentia és Enjoy modellek formájában kapható.

Astra ecoFLEX:

Gazdaságos sokoldalúság és vezetési dinamika. Az üzemanyag-fogyasztás csökkentése érdekében az Opel mérnökei az 1.7 CDTI motor teljesítményét 81 kW (110 LE) értékre optimalizálták. Csökkentették az alapjárati fordulatszámot és növelték a differenciálmű áttételét. Ezután a légáramlás optimalizálásával, a hűtőrács további áramvonalasításával folytatták. Az alacsony gördülési ellenállású abroncsok teszik teljessé az egységet, amely így tényleg alacsony, 119 g/lm CO2 kibocsátású. Az eredmény egy olyan autó, amely alapfelszereltségben és háromajtós kivitelben, ferdehátú vagy Station Wagon karosszéria stílusban is kíméli a környezetet.

Zafira ecoFLEX:

Három alternatív energiaforrás, ebből kettő sűrített földgáz (CNG), amelyek igazi öko-bajnokká avatják az Opel Zafira ecoFLEX modellt. Válassza igényeinek legjobban megfelelő meghajtó egységet: 1,7 CDTI 81 kW (110 le), az 1,6 CNG 69 kW (94 le) és a sportos 1,6 CNG turbó 110 kW (150 le) teljesítménnyel. De az Opel mérnökei ezen is túlléptek és tovább optimalizálták a figyelemre méltóan tiszta és hatékony motorokat, és megnövelték a differenciálmű áttételét. Jó hír az is, hogy az alacsony, 138-139 g/km CO2 kibocsátású ecoFLEX csomag, minden Zafira felszereltségi szinthez hozzárendelhető.

Insignia ecoFLEX:

Nagy teljesítmény, alacsony kibocsátás. 118 kW (160 le) egy környezetbarát gépkocsinál? Hihetetlennek tűnik, mégis az Opel mérnökeinek sikerült elérniük ezt az Opel Insignia ecoFLEX 2,0 CDTI motorjánál. Vagy ha kisebb teljesítménnyel is megelégszik, 96 kW (130 le) is rendelkezésére áll, azonos 5,2/100km fogyasztás és 136g/km CO2 kibocsátás mellett a ferdehátú és a lépcsőshátú modelleknél is; míg a Sports Tourer esetében ezek az adatok 5,3/100 km és 139g/km CO2. Az eredmény a kifinomult, motorvezérlésnek, az áttételi arány módosításának, a különleges abroncsok felszerelésének és a váltáskijelzőnek köszönhető. Az Insignia ecoFLEX minden felszereltségi szinten megvásárolható ferdehátú, lépcsőshátú és Sport Tourer változatban is.

Új Astra ecoFLEX:

Ha a környezet védelméről van szó, az új Opel Astra valódi előnyt kínál most. Az új Opel Astra ecoFLEX 1,3 CDTI ECOTEC® motorja 70 kW (95 LE) teljesítményt ad le 4,2 literes kombinált fogyasztás mellett, és CO2-kibocsátása is csupán 109 g/km. A hűtőrácsban az aktív levegőszabályozó tolattyú aerodinamikai optimalizálásával és további finomításokkal, például az üzemanyag-takarékos erővezérlés és a fő műszerkijelzőn a „fokozat fel” kijelző alkalmazásával az Opel Astra ecoFLEX segíti a környezet védelmét valamennyi felszereltségi szinten (2010. tavaszától). 

Ugrás az oldal tetejére